Festen flyttar utomhus

Coronapandemin sätter sin prägel på hela Sverige när vi nu går mot vinter i nådens år 2020, och vi vet ännu inte hur det kommer att bli i vår. Om du planerar att hålla en stor fest snart bör du fundera på om du kan hålla den utomhus. Visst behöver du extra utrustning, men den kan du hyra.

Jägare och andra friluftsmänniskor har inte drabbats lika hårt av pandemin som många andra svenskar. Vi har ju kunnat fortsätta ägna oss åt våra hobbies, om än i  mindre sällskap än tidigare. Värre är det för de som gillar att gå på teater eller sportevenemang. 

Nu under hösten och vintern, och kanske även i vår, kommer vi troligen inte att kunna umgås inomhus i några större sällskap. Vad gör man då om man har planerat en lite större fest? Det kan röra sig om en födelsedag – man kanske fyller jämnt – eller ett bröllop.

Vinterbröllop

Lösningen är att tänka som en friluftsmänniska, och hålla festen utomhus. Det går att anordna även ett bröllop efter dessa premisser. Det mesta som behövs går att hyra, från termosar till bågar att klä med blommor. Det sistnämna hittar man på https://www.aladdinsuthyrning.se/produkt/brollopsbage-odekorerad/. Bågen kan sedan kläs med lämpliga växter. Det kommer förvisso att vara svårt att hitta blommor, men granris finns ju alltid. 

Saker som kommer att behövas är:

  • Tält som skydd mot regn, snö och vind.
  • Gasolvärmare
  • Varma filtar
  • Behållare för varm dryck

Och allt detta finns att hyra, bl.a. hos Aladdins uthyrning. 

Ett bröllop på vintern

Vinterbröllop har länge funnits i Sverige, och faktum är att det finns personer som bor utomlands, som kommer till Sverige för att gifta sig under vintern. Detta kommer vi att se mindre av den närmaste tiden, men det är knappast osannolikt att fler och fler bröllop och andra fester kommer att hållas utomhus i vårt avlånga land.