Fiska bort stressen

Vi lever i ett samhälle där vi ständigt är uppkopplade. Varje gång det plingar till i fickan kliar det i fingrarna om du inte få ta upp mobilen och titta efter. Jag vet hur det känns och varje gång det händer blir jag mer stressad. Som tur är hittade jag en lösning. Jag började fiska. 

Den stilla sjön

För tusentals år sedan levde vi människor i naturen. Vi levde i skogarna och vi åt vad naturen gav. Vi är inte skapta för att leva i den moderna betongvärlden. Vi är skapta för ett liv i naturen. Därför är det inte konstigt att forskning bevisat att vi mår bra av att vara ute. Vi mår bra av att röra på oss och vi mår bra av att fiska. Föreställ dig detta:

En svag vind susar i trädkronorna. Den soldränkta klippan värmer under dig och vågorna kluckar när de slår in mot land. Plötsligt rycker det till i linan. Napp!

Känns scenariot stressigt eller känns det ljuvligt? Frågar du mig är detta höjden av avslappning. Det finns inget skönare än att få komma när till sjön med sitt fiskespö och bara njuta av lugnet. 

Fiske

Billigt

Det finns många psykologer och dyra yogakurser som kan hjälpa dig bli av med din stress. Samma resultat kan du få av en pinne, ett snöre, en krok och en mask. En brödbit kan också fungera. Att få napp är inte ens viktigt. Det är minst lika avslappnande att bara ligga där i solen och lyssna på sjön. Samtidigt skadar det ju inte om du lyckas dra upp en fisk eller två. 

Att börja fiska räddade mig från att gå in i väggen. Det blev min flykt undan vardagens stress, min alldeles egna oas. Fiske för oss tillbaka till vårt ursprung, till en tid livet var enklare. Det kan föra dig tillbaka till en tid när stress ännu inte var uppfunnet.  Jag hoppas och ber att fiske kan hjälpa dig, precis som det hjälpte mig.