Umeå – närmare naturen

Drömmer du om att kunna lägga mer tid på friluftsliv? Om du bor i någon av de större städerna i södra Sverige, och vill ha ett lite enklare och mer ekonomiskt liv, då bör du ge Umeå en chans. Det är en stad där det är nära till allt, inte minst till friluftslivet.

Var bor du idag? Upplever du att levnadskostnaderna är höga, att du har belånat dig upp över öronen, och att flera timmar varje dag går åt till att pendla till och från din arbetsplats? Hur ofta kommer du ut i naturen, på egen hand eller tillsammans med andra? Och känner du att du skulle behöva ett nytt tält, en ny sovsäck eller något annat för friluftsliv, men har svårt att ha råd med detta när räkningar och amorteringar är betalda?

Välj Umeå

Har du funderat på att ge Umeå en chans? Staden som av många betraktas som “Norrlands huvudstad” är inte en storstad, men inte heller en liten stad. Den är fullt jämförbar med Borås, Örebro eller Jönköping, den ligger bara lite längre bort. Men det är inte nödvändigtvis en nackdel. Det är nämligen när till naturen, både skärgård och fjäll. Du hittar också många tips i boken Friluftsliv kring Umeå av Josefin och Petter Lämås

Badrumsrenovering Umeå

Rent generellt är det också lite billigare i Umeå. Det gäller allt från hus och lägenheter till tjänster som badrumsrenovering, men också livsmedel och andra förnödenheter. Dessutom sparar du in kostnaden för pendling, om du väljer att bosätta dig i tätorten. Då har du allt på cykelavstånd, även om du bor i utkanten av Umeå. Du kanske inte behöver någon bil över huvud taget. 

Genom att flytta till Umeå kan du spara tid och pengar, och få ökad livskvalitet. Kanske kan du dubbla antalet utenätter per år genom att våga göra flytten.