Människans bästa vän

Det är få människor som inte uppskattar en hund. I över 10 000 år har vi levt tillsammans och samarbetat. Hunden har idag en självklar plats i våra hem och hjärtan. Med tanke på den nuvarande situationen är det många som vill adoptera en hund. Idag ska jag gå igenom några saker som kan vara bra att veta innan du hämtar hem din nya kompis. 

Tänk efter

En hund är inget du spontan köper. Innan ni faktiskt åker för att köpa hunden ska ni ha pratat igenom allt. Alla i familjen måste vara med på beslutet, det är inget du kan fatta ensam. Allt för många köper en hund utan att faktiskt tänka efter vilket kan leda till stora problem. 

Hund

Hundsäkra

Innan du tar hem ett barn från BB är det självklart att barnsäkra huset. Lika självklart borde det vara att hundsäkra huset innan du köper en valp. Finns det luckor som hunden kan få upp eller finns det kanske bänkar som hunden kan nå? Allt sådant måste du kontrollera innan din nya hund kommer hem. 

Inte bara kul

Det är väldigt kul att ha en hund men det är inte bara en dans på rosor. Vissa dagar är allt perfekt och andra dagar kommer du att ångra dig. För att bli en bra hundägare måste du kunna ta dig igenom båda dagarna. Är du bered att städa när hunden kissat på äkta mattan? Fixa julmiddag när hunden ätit upp korven? Det finns många situationer när du kommer få det tufft. Är du verkligen beredd att ta tag i dessa situationer?

Att äga en hund är ett stort ansvar. Ett ansvar som du inte bara kan ge bort när du känner för det. Men låt inte mig avskräcka dig från att skaffa hund. Om du verkligen är redo finns det inget jag skulle rekommendera mer. Det är fantastiskt att vara hundägare.