Allt går ju på el numera

elbilsladdare för BRF:er

Är du också trött på all kostar så mycket numera? Det är oroliga tider i vår värld, även om vi i Sverige ju har förskonats en hel del från de värsta och farligaste sakerna som händer runt om i vår värld. 500 år av fred i vårt land har gjort att vi lever i ett tryggt samhälle, förutom alla skjutningar då förstås. Men alla är inte med om skjutningar, tack och lov!

Alltfler kör elbilar numera…

Det är ju som tur är, inte bara hemska saker som händer. Mycket bra saker händer också. Äntligen har politiker och makthavare, företag och industrin förstått att vi måste göra mer för att vi ska leva i en miljövänlig värld. Alltfler kör elbilar, som inte spyr ut en massa hemska avgaser. Det är en mycket bra sak. Alltfler i Stockholm, i alla fall, cyklar mer än förut. Det är också en bra sak. Istället för att cykla febrilt på gymmet, så kan man cykla till och från jobbet, skolan eller fritidsaktiviteterna. Det är bra.

…men var ska de ladda elbilarna?

Men med ökad elbilsanvändning kommer det fler saker som måste åtgärdas. Var ska alla elbilarna ladda sina elbatterier, till exempel. I Stockholm finns det numera en hel del platser med eluttag för laddning av elbilar på parkeringsplatser, och en och annan på bensinmackarna. Men det är knappast tillräckligt om man tänker sig att ”alla” ska köra elbil i stället för bensin- eller dieselbil.

Alla borde ha laddbox på sin parkering

En bra idé vore ju om hyreshusen och bostadsrättsföreningarna kunde ställa upp elbilsladdare på sina parkeringar, eller i garage.
En laddbox med ett eluttag för varje parkeringsplats är ju ett måste. Ju lättare som hyresvärdar och BRF:er gör det att ladda sin elbil, desto fler lär ju skaffa sig elbilar. Och det är en bra framtidsutsikt.