Städa innan man flyttar

Det är ju tydligen jätteviktigt att flyttstäda ordentligt innan man kan lämna sin bostad till nästa bostadsägare. Om man inte gör det har ju antingen hyresvärden eller den nya bostadsägaren rätt att anlita en städfirma som tar hand om flyttstädningen – och skicka räkningen till dig! Och sedan är det tydligen bara att betala.

Måste vara väldigt rent vid flyttstädning

Det ska vara rent i alla hörn, både under tiden som vi bor i våra bostäder och när vi ska flytta in i nya hem. Då förväntar man sig att det ska vara rejält städat i ugnen, på spisen, under badkaret, under kylskåpet och bakom tvättmaskin, i golvbrunn, handfat, badkar, dusch och fönster. Allt måste vara tipp-topp, annars vill man inte flytta in och kräver den tidigare bostadsägaren på att betala en städfirma som kommer och utför flyttstädningen åt en.

Hur är det att flytta till Stockholm?

Säg att du ska flytta exempelvis till Stockholm. Hur gör man då? Är det bara att packa väskan och köra till storstaden? Det sägs att det svåraste att få tag på är en bostad. Bostadsbristen är ganska stor, även om byggfirmorna gör allt för att bygga bort bostadsbristen. Då är det väl bättre att anlita städfirman och ta de 50 000 kronor som man får dra av på skatten per år. 

Den som har sett Lukas Moodysons film “Fucking Åmål” känner igen sig i filmens småstadsångest över att bo i en liten stad. Alla känner alla, och är man lite annorlunda (bög, lesbisk, eller något annat) kan känna sig utanför. Då kan storstaden innebära en frihet eftersom det i en storstad är sannolikheten hög att du hittar någon som är ganska lik dig.

Fortfarande är det i storstäderna som jobben finns. Dock har pandemin gjort att många kan tänka sig bo ute på landet. Om det är så att vi ska jobba hemifrån, då spelar det ju ingen roll var vi bor, och den som kan välja, vill ju heller bo i ett stort hus, med naturen utanför dörren, eller hur?