Vilken lägenhet vill du komma hem till?

Den som tittar ut genom fönstret eller går utanför sin dörr, lär märka att det har blivit vår i Sverige. Solen är uppe på himlen under längre tid. Det är inte lika mörkt när man stiger upp på morgnarna, och det är inte lika mörkt när man går hem från jobbet. Det gör att man vill vara ute mycket mer än förut, när det bara regnade eller snöade. När våren äntligen är här – och pandemin äntligen är slut, är det roligare att vistas ute i skogen, ute på ängarna, ute på vägarna och cykla, jogga eller bara promenera.

Vilket hem vill du komma hem till?

Har du en sliten lägenhet? Efter 10-15 år, utan en renovering, börjar de flesta bostäder bli slitna. Golvet som slits ut mest, kan behöva bytas ut. Tapeterna som en gång var snygga, kanske har mörknat och blivit smutsiga. Fasaden kan slitas ut på grund av vårt hårda klimat i Sverige. Så då kanske frågan du ställer dig kanske är om du ska utföra lägenhetsrenoveringen själv, eller ska du anlita hantverkare som ska göra lägenhetsrenoveringen åt dig?

Anlita bara svenska hantverkare

Det kan låta protektionistiskt att säga att man bara ska anlita svenska hantverkare, men genom att göra så, vet du att de du anlitar verkligen får både sjukpenning och pension när de inte orkar jobba. Är du intresserad av att renovera din lägenhet i Stockholm? Den som till exempel vill göra en lägenhetsrenovering vill ju kunna dra av för ROT-avdraget. Då måste Skatteverket veta att renoveringsfirman betalar skatt i Sverige, har F-skattebevis och betalar in sin moms i Sverige. Och som privatperson vill man ju vara säker på att man kan dra av skatteavdraget på som mest 50.000 SEK per år eller som mest en tredjedel av hela kostnaden för lägenhetsrenoveringen.